Sıkça Sorulan Sorular

Bana en çok sorulan bazı soruların cevaplarını burada bulabilirsiniz. Eğer burada cevabını bulamadığınız bir sorunuz varsa, benimle iletişime geçebilirsiniz.

Beslenme uzmanlığı alanında nasıl bir eğitim aldınız?
Lisans öğretimimi 2011 – 2015 yılları arasında Haliç Üniversitesi’nde Beslenme ve Diyetetik programında tamamladım. Dört yıllık lisans sürecinden sonra Okan Üniversitesi’nde yüksek lisansa başladım ve sporcu beslenmesi alanında çalışmalar yaptım.
Hangi sağlık alanlarında uzmansınız?

-    Obezite

-    Dirençler (insülin, leptin, kortizol direnci)

-    Bağırsak hastalıkları (geçirgen bağırsak, irritable bağırsak sendromu, chron, kronik kabızlık, kronik gaz ve şişkinlik, Sibo)

-    Otoimmün hastalıklar ( Tip 2 Diyabet. Romatoid Artrit. Multipl Skleroz (MS), haşimato tiroidi, ankilozan spodilit)

-    Hipotiroidi

-    Otizm

-     Polikistik over sendromu(PCOS), 

-    GUT hastalığı

-    Cilt hastalıkları ( egzama, sedef, vitiligo,sivilce, akne, roza,cilt kuruluğu)

-    Kronik yorgunluk

-    Kronik Ağrı ve kramplar

-    Kalp ve dolaşım hastalıkları ( kolesterol, tansiyon, ritm bozukluğu)

-    Astım

-    Fibromiyalji


Neden sizinle çalışmalıyım? Sizi farklı kılan ne?
Danışanlarımla çalışırken yarattığım en büyük farklılığın, danışanlarımı odak noktasına alarak sağlıklı yaşamlarını bir bütün olarak görmem olduğunu söyleyebilirim. Bu yüzden hazır reçeteler yerine, size özel bir program hazırlıyorum. Diğer bir yandan kilo sorununa neden olabilecek fizyolojik ya da psikolojik rahatsızlıklarınızın da üstüne gidiyoruz.
Ücretsiz görüşme yapıyor musunuz?
Hayır yapmıyorum. Detaylı bilgi almak için asistanıma yönlendiriyorum. Asistanım size tüm detayları anlatıyor ve sorularınızı cevaplıyor. Çözüme yönelik detaylı bilgileri seans esnasında size sorduğum sorular ile oluşturuyoruz.
Sizinle ilk görüşmemizde, beni neler bekliyor?
İlk görüşmemizde birbirimizi daha yakından tanıyacağız. Bu görüşmemizde beklentilerinizi dinliyor, günlük beslenme alışkanlıklarınız hakkında fikir sahibi oluyorum. Ayrıca sizi bekleyen süreç hakkında bilgilenmenizi sağlıyorum.
Diyet sürecinden önce, tahlil istiyor musunuz?
Kilo sorununuzun başka bir rahatsızlık nedeniyle ortaya çıkmadığından emin olmak benim için önemli. Bu yüzden değerlerinizi kontrol edebilmem için sizden bazı testler istiyorum. Bu testler sonucunda başka bir sağlık probleminden şüphe etmem durumunda sizi alanında uzman bir sağlık profesyoneline yönlendiriyorum.
Sizden nasıl randevu alabilirim?
05441781446 numaralı telefondan arayarak ya da WhatsApp üzerinden randevu almanız mümkün.
Sizinle online ortamda çalışmamız mümkün mü?
Evet. Eğer herhangi bir nedenden dolayı yüz yüze görüşme imkânımız yoksa görüşmelerimizi WhatsApp veya Zoom üzerinden yapmamız mümkün.
Eğer birlikte çalışırsak, size istediğim zaman ulaşabilir miyim?
Tabii ki. Süreç boyunca herhangi bir sorunuz olması durumunda bana WhatsApp üzerinden ulaşabilirsiniz. Mesajlarınıza mesai saatleri içinde yanıt veriyorum.
Beslenme programı oluşturulurken çıkarılan besin grupları oluyor mu?
Kişinin sağlık problemlerine göre çıkarılması gereken besinleri belli süre diyete dahil etmiyorum. Kişi belli bir seviyeye gelince kademeli olarak ekliyorum.

Blog

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Uykunun Önemi

Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir uykuya ihtiyacımız olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ihtiyacın nedeninin de hormonlarla alakalı olduğunu muhtemelen biliyorsunuzdur. Peki bu hormonlar neden böyle çalışıyor, hiç düşündünüz mü? Modern şehir yaşamına uzun süre önce geçmiş olsak da vücudumuz büyük ölçüde atalarımızın hayat koşullarının gereksinimlerine göre işliyor. Uyku düzenimiz de bu ilkel koşullara bağlı şekilde […]

Kilo Verememenizin Nedeni Leptin Direnci Olabilir mi?

Kilo verememenizin birçok nedeni olabilir. Bu nedenlerden biri de leptin direnci. Gelin bu soruna daha yakından bakalım.   Leptin Nedir? Leptin yağ hücrelerinden salınan tokluk sinyali sağlayan, yağ depolarından sorumlu hormondur. Yani yağlardan sorumlu müdür olarak düşünelim.  Vücutta ne kadar yağ olacağından, yağlara yak emri veren uzun süreli doygunluk hissi veren hormondur.   Leptin Hakkında […]

Geçirgen Bağırsak Nedir?

Bağırsak hücreleri arasındaki duvara Tight Junction denir. Bu yapı maddeleri analiz ederek yararlı olanların geçmesine izin verirken, zararlı olanların kana karışmasını engeller. Tight juctionlar arasındaki bağlar gevşeyip koptuğunda zararlı maddeler, sindirilmemiş parçalar ve bakteriler kan dolaşımına geçer. Bu zararlı maddelerin ulaştığı organlara göre hastalık geliştiririz. Örneğin Tiroit organına gitmişse haşimato tiroidi, beyne gitmişse MS, deri […]